Les nostres representants, la Txell Flix Duaigües i la Teresa Vidal Guiu de 3r han quedat campiones d’aquesta 4a edició
Disset centres educatius de secundària han participat a l’edició d’enguany al dictat plurilingüe.
Un total de 16 instituts de Lleida i un de la Franja, amb alumnat de 3r i 4t d’ESO, van participar a la 4a edició del Dictat Plurilingüe organitzat per la Universitat de Lleida (UdL) aquest passat divendres 22 de març. Els centres educatius han competit al Saló Víctor Siurana en aquesta nova edició d’enguany.
La competició s’estructura en un dictat de paraules en les tres llengües que s’han de lletrejar en un ordinador. Cada centre hi participa amb una parella d’estudiants, que poden ser del mateix curs o de diferent (3r i 4t). Concursant en grups de dos instituts, els equips s’enfronten a tres nivells eliminatoris i un de final, amb dificultat creixent.
Les parelles ha de lletrejar tres paraules de cada llengua en l’ordre següent: castellà, anglès i català, amb un temps de 18 segons per a cadascuna. Al nivell 4, en ser més complicat, les paraules van acompanyades d’una definició.
Us fem cinc cèntims del nivell de dificultats d’algunes de les paraules:
Castellà: FILIBUSTERO UJIER JERINGONZA DESGABILADO AZABACHERO ISAGOJE
Anglès: ODD CARIBBEAN SCHEDULE GYNAECOLIST
Català: LOCAUT FRÈJOL ZANZIVARÈS DEXÒGRAF FACÈCIA ACUNÇAR
Les nostres representants, la Txell i la Teresa, han aconseguit superar totes les fases eliminatòries fins a arribar a la fase final en la qual han competit amb Lestonnac, l’escola Vedruna i l’institut d’Artesa de Segre, aconseguint un merescut 1r lloc. Guanyadores del concurs!
És concurs que organitza des de fa quatre anys la Facultat de Lletres i que en aquesta edició hi ha participat alumnat de centres de Lleida ciutat, Mollerussa, Balaguer, Almacelles, Bellpuig, Les Borges Blanques, Artesa de Segre, Granadella, Tàrrega i de la Franja de Ponent.
L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’emmarca en el pla d’Activitats de transició de secundària a la Universitat de Lleida, és d’una banda, promoure, les competències lingüístiques en aquestes tres llengües. De l’altra, donar a conèixer la Facultat de Lletres entre l’alumnat i el professorat de Secundària.
Per a les nostres concursants a estat una experiència molt interessant!!!